Zvučni podsistem

Ulazno-izlazni uređaji predstavljaju kombinaciju ulaznih i izlaznih uređaja. Preko njih računar može i da prima i da šalje podatke.

ZVUČNA KARTICA je za računar ulazno-izlazni uređaj budući da se preko nje zvuk može digitalizovati ili reprodukovati. Svaka zvučna kartica ima nekoliko ulaza / izlaza kojima se povezuje na mikrofon, zvučnike, slušalice ili neki drugi muzički uređaj. Zvučnici i slušalice u tom slučaju predstavljaju izlazne uređaje, dok mikrofon predstavlja ulazni. Današnje zvučne kartice se mogu povezati na različite sisteme zvučnika – običan stereo, 2.1, 5.1, 7. 1 i sl.

Zvučna karta

Karakteristike zvučne kartice su odnos zvuka i šuma (SNR – Signal to Noise Ratio, izražava se u decibelima), frekvencija digitalizacije odnosno reprodukcije zvuka (u kilohercima kHz) i preciznost zvuka (izražava se u bitovima). Veće vrednosti za sve tri karakteristike označavaju bolji kvalitet.

Zvučna karta

Zvučne kartice integrisane na matičnoj ploči uglavnom su zadovoljavajućeg kvaliteta za prosečnog korisnika, ali ne i za muzičke profesionalce.

Svi elementi sajta Web'n'Study, osim onih za koje je navedeno da su u javnom vlasništvu, vlasništvo su autora i ne smeju se koristiti, u celosti ili delimično bez pismenog odobrenja autora. To uključuje tekstove, slike, ilustracije, animacije, prateći grafički materijal i programski kod.
Ovaj sajt koristi tehnologiju kolačića (cookies). Detaljnije o tome možete pročitati u tekstu o našoj politici privatnosti.